Jste připraveni začít s novým rokem a nastartovat zdravý životní styl? Vyzkoušejte tyto odšťavňovače schválené IndyBest od předních značek, jako jsou Kuvings, Magimix, Philips a mnoho dalších.

Odšťavňovač za studena Kuvings REVO830

  • Nejlepší: Odšťavňovač na dlouhé ovoce a zeleninu
  • Typ: Žvýkací
  • Hmotnost: 7,5 kg
  • Výkon: 200 W
  • Proč to milujeme: Dva výhonky snadno zvládnou dlouhou a kulatou zeleninu a ovoce.

Mrkev, okurka a celer patří mezi nejoblíbenější ingredience na odšťavňování, proto má Kuvings dva otvory – jeden pro dlouhé ovoce a zeleninu, zatímco druhý otvor je široký 88 mm (jeden z nejširších plnicích otvorů na trhu), takže do něj můžete vložit celé jablko. Funkce automatického řezání znamená, že není potřeba téměř žádná příprava ingrediencí, a kartáč po obvodu usnadňuje čištění přístroje.

S výškou 48 cm se nevejde pod kuchyňské skříňky a s hmotností 7,5 kg není ani nejlehčí. Je to ale jeden z mála modelů, které se dodávají v různých barvách, takže si ho můžete sladit s vaší kuchyní.

Nástavce na odšťavňování citrusů a smoothie si můžete koupit samostatně a dodávají se s dlouhodobou zárukou (v závislosti na zemi), takže Kuvings si opravdu dává za pravdu.

Pokud jde o odšťavňovače, existuje určité riziko paralýzy z analýzy. S tolika modely na výběr a závratnou spoustou vychytávek u každého stroje, jak se má někdo rozhodnout bez doktorátu z elektrotechniky? Ale vzhledem k tomu, že nejlepší odšťavňovače často stojí stovky liber, je to rozhodně něco, co je třeba udělat správně.

Možná se v posledních několika desetiletích rozšířily mílovými kroky, ale v domácnostech jsou od doby, kdy je v roce 1930 vynalezl Dr. Norman Walker. A protože strávil celý život pitím šťáv z přístrojů, které vytvořil, dožil se úctyhodného věku 108 let – což je v šťávě skutečně důkazem.

Výhody odšťavňování jsou četné – nejenže je to skvělý způsob, jak si dopřát pět porcí ovoce a zeleniny denně, ale lze si ho také připravit předem na jídlo. Odšťavňování je také rychlý způsob, jak vstřebat velké množství vitamínů a minerálů, protože se během procesu odšťavňování odstraní velká část vlákniny.

Existují tři hlavní typy strojů. Odstředivé odšťavňovače používají drobné zuby na rotujících koších ke strouhání ovoce a zeleniny a jejich propasírování přes síto, takže jsou lepší pro tvrdou zeleninu. Žvýkací odšťavňovače napodobují žvýkací pohyb úst a poté lisují dužinu, aby získaly šťávu – ty jsou skvělou volbou, pokud nemůžete mít hlučný odšťavňovač, protože bývají tišší. Triturační odšťavňovače používají rotující ozubená kola k drcení a mletí, poté vytlačují šťávu a zanechávají suchou dužinu.

Skvělé na většině moderních odšťavňovačů je, že nabízejí i „funkce navíc“, ať už jde o přípravu sorbetu, sekání zeleniny nebo mletí semínek a ořechů. Ať už jsou vaše preference jakékoli, stojí za zvážení výtěžnost, snadnost použití, způsob čištění a také cena. Naštěstí jsme tohle všechno promysleli, takže vy to dělat nemusíte.

*zdroj: Kuchyňské spotřebiče IndyBest od www.independent.co.uk

WebDesign Kuvings