Brownies z řepy

Co je syté, pestré a obsahuje neviditelnou porci zeleniny? Řepné brownies, samozřejmě! Ve spolupráci s Crowded Kitchen jsme vytvořili veganské, bezlepkové brownies z řepné dužiny.

Ingredience

  • 2-3 řepy (na vytvoření alespoň 1 šálku dužiny)
  • 1 šálek tmavých čokoládových lupínků
  • 1 hrnek bezlepkové mouky
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • ½ šálku kakaového prášku
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku veganského másla, změklého
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ½ šálku javorového sirupu pokojové teploty
  • ⅓ šálku neslazeného jablečného pyré pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku rostlinného mléka

 

 

 

Poleva

  • ½ šálku veganského másla, změklého
  • 1 a ½ šálku moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 a ½ lžičky řepné šťávy
  • ½ šálku mini čokoládových lupínků (na posypání)


Postup

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu 9×9 vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.

Odšťavněte řepu pomocí pomalého odšťavňovače. Odměřte 1 šálek řepné dužiny. Dužinu a šťávu dejte stranou.

Rozpusťte čokoládové lupínky. Nechte mírně vychladnout.

Ve střední míse smíchejte mouku, kakaový prášek, skořici, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.

Ve velké míse ušlehejte máslo a cukr dohromady. Přidejte javorový sirup, jablečné pyré a vanilku. Smíchejte. Přidejte polovinu suchých surovin.

Nalijte mléko. Přidejte zbytek suchých ingrediencí s 1 šálkem řepné dužiny a rozpuštěnou čokoládou. Dobře promíchejte a zpracujte do hutného těsta.

Těsto rovnoměrně rozetřete na pánev. Pečte 35-40 minut na spodní mřížce trouby.

Na přípravu polevy: vyšlehejte máslo. Přidejte vanilku a pomalu vmíchejte moučkový cukr. Šlehejte do nadýchané hmoty. Přidejte 1 a ½ lžičky šťávy z řepy a promíchejte.

Jakmile brownies úplně vychladnou, zmrazte a posypte mini čokoládovými lupínky.

Recept a fotky vytvořila Crowded Kitchen.

webdesign nuc
Označeno: Pulp Recipes