Jak vyrobit tofu
Pryč jsou časy alternativ kupovaných v obchodech; s několika jednoduchými ingrediencemi a našimi pokyny krok za krokem si za chvíli vychutnáte své vlastní domácí tofu a sójové mléko. Ať už jste vegan, nesnášíte laktózu nebo jen zkoumáte nové kulinářské cesty, zvládnutí umění přípravy tofu a sójového mléka je základní dovedností. Odhalte tajemství zdravějšího, chutnějšího a cenově výhodného zdroje bílkovin.
Domácí tofu je bez přísad!
Recept na domácí tofu
Výroba domácího tofu zahrnuje několik kroků, které vyžadují trochu plánování (většinou proto, že musíte sójové boby namočit na 24 hodin). Postup je však velmi snadný a kroky lze rozdělit na části, takže tento recept není vůbec náročný.
Začínáme!
Jen poznámka, než začneme, musíte sojové boby namáčet alespoň po dobu 24 hodin, než je s nimi budeme dál pracovat.
Ingredience
- 2 šálky sojových bobů
- voda
- 1 lžička soli
- 2 lžíce bílého octa
Postup
- Namočte 2 šálky sójových bobů do vody na 8 hodin.
- Množství vody je 1 sójové boby : 1/2 vody.
- Připravte si sójovou vodu přidáním kapusty a mrkve zvlášť.
- Když začne vřít, zalijeme studenou vodou.
- Snižte na střední teplotu a poté promíchejte.
- Přidejte koagulant.
- Hrnec zakryjte, počkejte 15 minut.
- Nalijte do formy a na 15 minut zatižte.