Jeden z mých nejoblíbenějších receptů na nové džusy a pokud je tohle to, co musíte pít k detoxikaci a pročištění těla, počítejte se mnou.
Pití zelených šťáv denně je jednou z NEJLEPŠÍCH věcí, které můžete pro své zdraví udělat, protože šťávy ze zelené zeleniny jsou optimální potravinou pro očistu, pročištění a uzdravení těla.
Zelená šťáva obsahuje chlorofyl (krev rostlin) a je pozoruhodně podobná naší vlastní krvi (hemoglobinu).
Když denně pijete sklenici čerstvě lisované zelené šťávy za studena, vaše tělo získá vysoce koncentrovanou, silnou, okamžitě vstřebatelnou a živou výživu, která má pro tělo mnoho výhod.
Podívejte se na některé z výhod zelené šťávy:
- Zdravá zářivá pleť
- Vylepšená energie
- Hubnutí
- Trávicí zdraví
- Vysoký obsah aminokyselin pro tvorbu bílkovin
- Vysoký obsah vitamínu K pro vápník
- Vysoký obsah rostlinného železa
Šťastné odšťavňování !

Chuť
Chuť je velmi „ostřejší“ s perfektní dávkou sladkosti, která vyvažuje kořeněnou chuť. Je čistá, osvěžující a velmi snadno se pije.
Ingredience
- 1 stonek celeru
- 1 okurka
- 2 jablka
- 1/2 papriky (zelené)
- 1 hrst petrželky
- 1 kousek zázvoru (2 cm)
- 1 jalapeňo
Doba odšťavňování: 3 minuty
Množství šťávy: 600 ml
Slouží: 2

Příprava
Celer
- Stonky nasekejte na malé kousky velikosti palce (tím se zkrátí dlouhé, tenké celulózové vlákno a zabrání se jeho navíjení kolem lisu).
- Můžete odšťavnit listy celeru, ale dodá to hořkost, takže pokud vám to nechutná, odšťavněte to.
- REVO830: Není třeba krájet na malé kousky
- AUTO10S: Nařežte dlouhé kusy tak, aby se vešly do násypky
Okurka
- Nakrájejte na kousky, aby se vešly do žlabu
- Šťáva se slupkou
Jablka
- Odstraňte stonky a odstraňte všechny nálepky
- Vymačkejte šťávu z celých jablek i se slupkou a semínky.
- Pokud je příliš velký na to, aby se vešel do širokého žlabu, rozkrojte ho na polovinu nebo na čtvrtiny.
Petržel
- Hrubě nasekejte listy a stonky
- Šťávu po hrstech
Zázvor
- Umyjte a osušte
- Nakrájejte na tenké kousky o velikosti nehtu a nechte slupku na nehtu
Jalapeňo
- Odřízněte konec s tvrdou stopkou
- Rozkrojte napůl a odstraňte semínka
(semínka můžete odšťavnit, ale jen pokud máte rádi horké!!!)
Metoda odšťavňování za studena
Začněte připravovat tuto šťávu z kousků okurky.
Jakmile projdou odšťavňovačem, přidávejte celer po hrstech a nechte stroj každou hrst vymačkat a prolisovat.
Dále přidejte zázvor, jalapeňo a nakonec papriku.
Vezměte hrst petrželky, vymačkejte ji v ruce do malé kuličky a poté ji vložte do odšťavňovače.
Nakonec vmíchejte tvrdá jablka, aby se petržel lépe protlačila lisem.
Tip: Tato pochoutka může být opravdu pikantní v závislosti na použitých jalapeños a na tom, zda semínka odšťavníte, nebo ne. Zkuste před odšťavněním odkrojit malý kousek z konce a ochutnat pikantnost.
Vrstvení AUTO10S: petržel, okurka, jalapeňos, jablko, celer, zázvor