Jeden z mých nejoblíbenějších receptů na nové džusy a pokud je tohle to, co musíte pít k detoxikaci a pročištění těla, počítejte se mnou.

Pití zelených šťáv denně je jednou z NEJLEPŠÍCH věcí, které můžete pro své zdraví udělat, protože šťávy ze zelené zeleniny jsou optimální potravinou pro očistu, pročištění a uzdravení těla.

Zelená šťáva obsahuje chlorofyl (krev rostlin) a je pozoruhodně podobná naší vlastní krvi (hemoglobinu).

Když denně pijete sklenici čerstvě lisované zelené šťávy za studena, vaše tělo získá vysoce koncentrovanou, silnou, okamžitě vstřebatelnou a živou výživu, která má pro tělo mnoho výhod.

Podívejte se na některé z výhod zelené šťávy:

  • Zdravá zářivá pleť
  • Vylepšená energie
  • Hubnutí
  • Trávicí zdraví
  • Vysoký obsah aminokyselin pro tvorbu bílkovin
  • Vysoký obsah vitamínu K pro vápník
  • Vysoký obsah rostlinného železa

Šťastné odšťavňování !

Chuť

Chuť je velmi „ostřejší“ s perfektní dávkou sladkosti, která vyvažuje kořeněnou chuť. Je čistá, osvěžující a velmi snadno se pije.

Ingredience

  • 1 stonek celeru
  • 1 okurka
  • 2 jablka
  • 1/2 papriky (zelené)
  • 1 hrst petrželky
  • 1 kousek zázvoru (2 cm)
  • 1 jalapeňo

Doba odšťavňování: 3 minuty
Množství šťávy: 600 ml
Slouží: 2

Příprava

Celer

  • Stonky nasekejte na malé kousky velikosti palce (tím se zkrátí dlouhé, tenké celulózové vlákno a zabrání se jeho navíjení kolem lisu).
  • Můžete odšťavnit listy celeru, ale dodá to hořkost, takže pokud vám to nechutná, odšťavněte to.
  • REVO830: Není třeba krájet na malé kousky
  • AUTO10S: Nařežte dlouhé kusy tak, aby se vešly do násypky

Okurka

  • Nakrájejte na kousky, aby se vešly do žlabu
  • Šťáva se slupkou

Jablka

  • Odstraňte stonky a odstraňte všechny nálepky
  • Vymačkejte šťávu z celých jablek i se slupkou a semínky.
  • Pokud je příliš velký na to, aby se vešel do širokého žlabu, rozkrojte ho na polovinu nebo na čtvrtiny.

Petržel

  • Hrubě nasekejte listy a stonky
  • Šťávu po hrstech

Zázvor

  • Umyjte a osušte
  • Nakrájejte na tenké kousky o velikosti nehtu a nechte slupku na nehtu

Jalapeňo

  • Odřízněte konec s tvrdou stopkou
  • Rozkrojte napůl a odstraňte semínka
    (semínka můžete odšťavnit, ale jen pokud máte rádi horké!!!)

Metoda odšťavňování za studena

Začněte připravovat tuto šťávu z kousků okurky.

Jakmile projdou odšťavňovačem, přidávejte celer po hrstech a nechte stroj každou hrst vymačkat a prolisovat.

Dále přidejte zázvor, jalapeňo a nakonec papriku.

Vezměte hrst petrželky, vymačkejte ji v ruce do malé kuličky a poté ji vložte do odšťavňovače.

Nakonec vmíchejte tvrdá jablka, aby se petržel lépe protlačila lisem.

Tip: Tato pochoutka může být opravdu pikantní v závislosti na použitých jalapeños a na tom, zda semínka odšťavníte, nebo ne. Zkuste před odšťavněním odkrojit malý kousek z konce a ochutnat pikantnost.

Vrstvení AUTO10S: petržel, okurka, jalapeňos, jablko, celer, zázvor

WebDesign Kuvings