Klasický waldorfský salát inspiroval tento recept na džus a vytvořil chutnou polední šťávu. Spojuje v sobě esenci křupavého celeru, osvěžující kůru petrželky, sladkost čerstvých jablek a oříškovou chuť vlašských ořechů.

Často se dívám na saláty, polévky a dezerty a přemýšlím, jak by se to dalo zopakovat jako recept na džus.

Waldorfský salát je chutná a zdravá volba a tento recept na džus je ještě lepší. Je plný živin a překypuje chutí, není to jen džus, ale oslava zdravých ingrediencí, které se spojují v dokonalé synergii.

 

Chuť

Sladké, oříškové a bylinné s lehkou krémovou texturou, tak dobré!

Ingredience

  • 6 stonků celeru
  • 1 hrst petrželky
  • 2 červená jablka
  • 2 lžíce vlašských ořechů

Doba odšťavňování: 4 minuty
Množství šťávy: 750 ml
Počet porcí: 3

Příprava

Celer

  • Stonky nakrájejte na malé kousky velikosti palce (tím se zkrátí dlouhé, vláknité celulózové vlákno a zabrání se jeho navíjení kolem lisu).
  • Listy celeru můžete odšťavňovat, ale dodá to hořkost, takže pokud vám to nechutná, odšťavněte je.
  • REVO830: Není třeba krájet na malé kousky.
  • AUTO10S: Dlouhé kusy nakrájejte tak, aby se vešly do násypky.

Petržel

  • Hrubě nasekejte listy a stonky
  • Odšťavňujte po hrstech

Jablka

  • Odstraňte stopky a případné nálepky.
  • Odšťavňujte jablka celá i se slupkou a semínky.
  • Pokud jsou jablka příliš velká na to, aby se vešla do širokého otvoru, rozkrojte je na poloviny nebo čtvrtiny.

Vlašské ořechy

  • Není nutná žádná příprava
  • Šťáva celá

Užijte si odšťavňování

Metoda odšťavňování za studena

Tento recept na šťávu nezapomeňte začít s vlašskými ořechy.

Potřebujete je v odšťavňovači jako první, aby jablka při dalším odšťavňování nabrala oříškovou chuť.

Jablka vkládejte do odšťavňovače jedno po druhém a nechte je protlačit, než přidáte další jablko.

Poté odšťavte petržel. Do odšťavňovače přidejte celou hrst.

Stoh celeru odšťavte jako poslední.

Tip: Pokud chcete krémovější texturu, namočte vlašské ořechy přes noc před odšťavňováním.

AUTO10S Vrstvy: vlašské ořechy, petržel, jablko, celer

Gary Dowse  

Mistr džusů, Kuvings Austrálie

Gary je lídrem ve světě odšťavňování a rostlinné výživy, poháněný neochvějnou vášní pro zdraví a wellness. S certifikacemi v oblasti terapie přírodními šťávami a rostlinné výživy z celozrnných potravin je Gary oddaným pedagogem, který umožňuje jednotlivcům využít transformativní výhody odšťavňování a rostlinné stravy.

Prostřednictvím svých poučných knih a dynamických online kurzů Gary prosazuje preventivní a regenerační léčivé síly životního stylu bohatého na syté šťávy a celozrnné rostlinné potraviny.

Jeho posláním je inspirovat a vést ostatní na jejich cestě k optimálnímu zdraví a vitalitě.

webdesign nuc